Bilim Haberleri

Bilim Haberleri

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu anısına kütüphane açıldı

Türkiye'de ilk koronavirüs teşhisini koyan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ve koronavirüs yüzünden hayata veda etti ve aramızdan ayrıldı. Taşcıoğlu'nun ismi Malatya'da bir kütüphanede yaşatılacak.

Başarının sırrı: Tedbir, tespit, hızlı tedavi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

BİLSEM'den polislere maske

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde üretilen 190 adet yüz siperliği Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Malatya Korona'da en çok artış olan illerden biri değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Koronavirüs haritasında Malatya'nın da aralarında bulunduğu 4 ili örnek gösterdi.Fakat bazı haber sitelerinde bu örnek yanlış yorumlandı.

Bilim Kuruluna İnönü Üniversitesi'nden Üye

Koronavirüs salgınına karşı tedbir ve karar alma organı olarak oluşturulan bilim kuruluna İnönü Üniversite'nden Prof. Dr. Ali Özer görevlendirildi.

Malatya'da ölü sayısı 5 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası il bazlı ölüm sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı.

Malatya'da koronavirüs vaka sayısı: 49

Bilim kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye geneli son durumla ilgili ilk kez il bazlı bilgiler verdi.Malatya,Koronavirüs haritasında Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum'dan sonra en çok vaka sayısına sahip il oldu.Erzurum'da vaka sayısı 86,Malatya'da ise 49.

Can kaybı 277 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs ile ilgili son durumu paylaştı.

Hangi illerde sokağa çıkma yasağı şart?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart” dedi.

Sağlık bilimleri fakültesi kuruluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak gerçekleşti. Ayrıca aynı kararla MTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluşu da gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları;

Uzaktan eğitim ne zamana kadar devam edecek?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun da önerisiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 Nisan'a kadar okulların tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi kararını aldıklarını bildirdi.

Pozitif vakalar var

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi’nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Düşyeri, Da Vinci ile beraber dünyaya açılıyor

Türkiye'nin okul öncesi çocuklar için en büyük 'öğrence' markalarından Düşyeri, çocuklara yönelik bilim ve teknoloji odaklı yayınlarıyla dünyanın önde gelen TV kanallarından biri olan Da Vinci ile işbirliğine gitti.

Yumurtalık rezervi azalmış kadınlarda gebelik artık mümkün

Hızlanmış yumurta rezervi kaybı ve 40 yaş öncesi erken menopoz yaşayan kadınların da artık anne olması mümkün hale geldi. Son yıllarda geliştirilen tedaviler sayesinde bu kadınların da çocuk sahibi olabileceklerini söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Namık Kemal Duru, 'Erken yumurtalık yetmezliği yaşayan kadınlara yapılacak küçük bir operasyon sonrasında, 'kendi yumurtalarıyla' gebe kalma şansını veriyoruz' dedi.

İbn Haldun Üniversitesi müfredat çalıştaylarının 7'ncisi gerçekleştirildi

İbn Haldun Üniversitesi, 'fikrî bağımsızlık' hedefi doğrultusunda, sosyal bilimlerde mevcut hakim paradigmaya mahkum olmamak adına yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İbn Haldun Üniversitesi Müfredat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, özgün ve evrensel nitelikte yeni bir müfredat ve eğitim programı geliştirmeye dönük çalışmalarına hız verdi.

1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı

Tüm dünyada 'Meme Kanseri farkındalık ayı' olarak anılan Ekim ayı olarak kutlanıyor. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Deveci, yüzde 33 oranla Türkiye'de kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanseriyle ilgili merak edilen sorulara yanıt vererek, tüm kadınlara seslendi.

Anne sütü IQ'yu yükseltiyor

Anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirmede bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Eser Akkuş, 'Anne sütü ile beslenen bebeklerin ortalama IQ seviyelerinin ve okul başarılarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu pek çok bilimsel çalışmada ortaya konulmuştur' dedi.