Cami Haberleri

Cami Haberleri

"Daha sıkı çalışmamız gerekiyor"

Yeni Malatyaspor kaptanı Adem Büyük; ''Yeni Malatyaspor gibi büyük bir camiaya tekrar geldiği için mutluyum''

Samanlı taziye mesajı yayımladı

Mehmet Alptuğ Karaca'nın ölümü,Ülkücü camiayı yasa boğdu.Trafik kazasında hayatını kaybeden Alptuğ için,MHP İl Başkanı Mesut Samanlı taziye mesajı yayımladı.

Parayı israf ettiysem namussuz şerefsizim!

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, görevinin başında olduğunu belirterek "Camiamızdan, taraftarımızdan özür diliyorum, haklarını helal etsinler."dedi.

Cemaat camisine kavuştu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla yaklaşık 2.5 aydır sessizliğe bürünen camiler, cemaatine kavuştu. Malatya'da ilk cuma namazı camilerin avlularında kılındı.

Camiler cuma namazına hazırlanıyor

Yeşilyurt Belediyesi yeniden ibadete açılacak camilerde dezenfektan ve temizlik çalışması yaparak cuma namazına hazır hale getirdi.

Bazı camilerde namaz kılınabilecek

Malatya Valiliği 29 Mayıs Cuma gününden itibaren bazı cami ve mescitlerde belirtilen kurallara uyulması kaydıyla cemaatle namaz kılınabileceğini belirtti.

Minareye yıldırımın isabet ettiği an

Malatya’da etkili olan sağanak yağış sırasında Bostanbaşı Mahallesi’ndeki bir caminin minaresine yıldırım isabet etti. O an evinde sağanak yağmuru çekmeye çalışan vatandaşın kamerasına o anlar yansıdı.

Minarelerden semaya dualar yükseldi

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısı üzerine yeni tip koronavirüs salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması için yatsı ezanının ardından ülke genelindeki tüm camilerin minarelerinden dua edildi.

Cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüsün yayılma riskine karşı, cami ve mescitlerde cemaatle kılınan vakit namazları ve Cuma namazıyla ilgili açıklamada bulunarak, virüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini açıkladı.