Covid19 Haberleri

Covid19 Haberleri

Genel Müdür Yardımcısı hayatını kaybetti

Maski Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Bazı personellerimize test yaptırdık

Yeni tip korona virüs salgını karşısında tedbirlerini en üst sevide tutmaya çalıştığı belirtilen Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, risk altında bulunan personellerine tedbir amaçlı korona virüs testi yaptırdı. 

65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması!

Malatya’da artan Covid-19 vakaları üzerine ek tedbirler alınmaya başlandı. Malatya Valiliği 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

İlk hasta taburcu oldu

Türkiye'de ilk olarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uygulanan Covid 19 salgınına karşı geliştirilen plazma tedavisiyle iyileşen ilk hasta taburcu edildi.

İki mahallede karantina!

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada"Pütürge ilçesi Poskıran Mahallesi Hacı Zerey Mezrası ile Pazarcık Mahallesi Gürsülan Mezrası'nda, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı alınmıştır" denildi.

Birçok mahallemizde pozitif vaka var!

Yaklaşık üç ay önce Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs kısa süre içinde bütün dünyaya yayıldı ve bütün toplumların hayatını değiştirdi.

Plazma tedavisi sonuç vermeye başladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay korona hastalığına karşı plazma tedavisi ile ilgili umut verici bilgiler verdi.

Bugünkü can kaybı 107

Covid-19, Kızılay' a da soruldu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda koronavirüsle ilgili görüş bildirdi.

Sokağa çıkma yasağı değil, koronayı yayma genelgesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sokağa çıkma yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bugünkü can kaybı 96

Özel gereksinimli çocuklara yasak yok!

İl Hıfzısıhha kurulunun bugünkü toplantısında alınan karara göre 20 yaş altı özel gereksinimli çocuklara yasak kalktı,refakatçi eşliğinde dışarı çıkabilecekler.

Esnaf ve sürücülere maske dağıttılar

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, yeni korona virüs önlemleri kapsamında esnaflara ve sürücülere maske dağıtıldı.

Koronavirüs salgınının üstesinden gelecek imkân, moral ve kararlılığa sahibiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada, “Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkâna değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahibiz. Karamsarlığa da rehavete de kapılmadan her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi adım adım alıyor, hayata geçiyoruz” dedi.

Türkiye'de ilk tedavi Malatya'da yapılacak

Kovid-19'a karşı 'İmmün Plazma' tedavisi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Kurumlara 5 milyon destek verilecek

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 2020 Yılı COVID-19 İle Mücadele ve Dayanıklılık Programı çerçevesinde kurumlara 5 Milyon destek sağlayacak.

Malatya'da koronavirüs vaka sayısı: 49

Bilim kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye geneli son durumla ilgili ilk kez il bazlı bilgiler verdi.Malatya,Koronavirüs haritasında Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum'dan sonra en çok vaka sayısına sahip il oldu.Erzurum'da vaka sayısı 86,Malatya'da ise 49.

Çin'den çıkıp Dünya'da 912 bin kişiye bulaştı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs dünya genelinde 912 bin kişiye bulaştı.Hangi ülkede kaç vaka var?

3 maaşını hibe etti

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, koronavirüs nedeniyle TBMM'ye dilekçe vererek 3 maaşını devlete hibe etti.

Bir tepki de sosyal medya provakatörlerine!

Karantina yalanı haberine tepkiler dinmek bilmezken bu kez sahneye sosyal medya provakatörleri çıktı. Vali Baruş bir tepki de onlara verdi ve iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Son 24 saatte 15 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs ilgili son durumu paylaştı.

Korona testi 15 dakikada çıkacak

Sağlık Bakanlığı tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Yeni Koronavirüs salgınına karşı tedbirleri artırıyor. Bakanlık şimdi de 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini uygulamaya başladı.