Dikkat Haberleri

Dikkat Haberleri

Malatya için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji, aralarında Malatya'nın da bulunduğu Doğu Anadolu bölgesinde yer alan 16 il için potansiyel tehlike anlamına gelen 'sarı uyarı'da bulundu. Vatandaşlara meydana gelebilecek kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yangınlara dikkat!

Yaz aylarında artan yangınlar ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi uyarılarda bulundu.

Dolandırıcılara karşı dikkat !

Dolandırıcılar Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar'ın ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.

Kazaların tamamı dikkatsizlikten! (Video)

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü mobesa kayıtlarına yansıyan kazaları paylaşarak; 'Görüntülerini izlediğimiz bu kazaların mağduru olmamak için lütfen trafik kurallarına uyalım ve trafikte çok daha dikkatli olalım'

Veren el,alan elden üstündür!

Osmanlı toplumundaki infak¸hayır ve yardımlaşma kültürünün dikkat çekici yansımalarından biri de “Zimem Defterleri”dir. Bu defterler¸ zengin ile fakir arasındaki sevgi¸ merhamet ve dayanışmanın sağlam köprülerindendi.

Malatya'da da uygulanır mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla dikkat çeken ve bir o kadar destek bulan bir kampanya başlattı. İnternet üzerinden iftar satın alan vatandaşlarla ihtiyaç sahibi kişiler arasında iftarver.com adresi üzerinden bir köprü kurdu. Malatyalılar ise Ankaralılar tarafından ciddi anlamda destek bulan bu uygulamanın Malatya'da da Valiliğin koordinatörlüğünde Büyükşehir,Yeşilyurt ya da Battalgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesini bekliyor.

Osman Güder kurallara dikkat çekti!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde kapatma kararının kaldırıldığı Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’ndaki esnafları ziyaret ederek, koruyucu maske dağıttı. Başkan Güder, “Dayanışma içinde olarak işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizdeki ortak payda insan sağlığıdır. Bu virüsü bizler hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Koronavirüs asgari ücretlileri vurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs nedeniyle temel gıdaların masraflarındaki fahiş artışa dikkat çekti: Besin fiyatları üzerindeki KDV oranları kaldırılsın.

ŞİMDİ TEMİZLİK ZAMANI

“Sağlıklı Yaşam İçin Sorumluluklarımızı Yerine Getiriyoruz”

Suriye Milli Ordusundan YPG/PKK'ya gözdağı

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye Milli Ordusundan terör örgütü PYD/PKK'ya gözdağı verildi. Suriye Milli Ordusunun operasyon bölgesine giderken moralin çok iyi olduğu dikkatlerden kaçmadı.

1,6 milyon dolarlık dev kolye

İstanbul'da kapılarını açan Mücevher Fuarı'nda dev bir kolye sergileniyor. 22 ayar altından yapılan 33 kilo ağırlığındaki dev kolye göz kamaştırıyor. Fuarda ayrıca 4 milyon liralık maske de dikkat çeken ürünler arasında bulunuyor.

Uykuda dolaşma problemine dikkat

Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, uykuda dolaşma problemine dikkat çekerek, 'Uyurgezerlik, uykudan kalkma ve gezme ile tanınır.

Menopoz dönemindeki kistlere dikkat

Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlığa neden olabilen yumurtalık kistlerine karşı uyarıda bulundu. Dr. Kavasoğlu, Yumurtalık kistleri önlenebilecek bir durum değil ancak düzenli kontrollerle riski azaltabilirsiniz. Özellikle menopoz dönemindeki kistler kötü huylu olmaya eğilimlidir ifadelerini kullandı.

Bulaşıcı hastalık rota virüsüne dikkat

Dr. Melike Özberk Koç, bulaşıcı hastalık olan rota virüsü hakkında önemli bilgiler verdi.