Oku Haberleri

Oku Haberleri

Milletine hizmet için adanmış bir ömür!

Malatya'yı karış karış geziyor,dokunmadığı gönül bırakmıyor.

Konyaspor maçı öncesi korona ve sakatlık şoku yaşanıyor

Yeni Malatyaspor'da 4 futbolcunun korona testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Ayrıca oynadıkları milli maçta sakatlanan Jody Lukoki ve Youssouf Ndayishimiye Konyaspor maçı kadrosundan çıkarıldı.

Nezaket okulları açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi 4-6 yaş arası çocuklar için adabı muaşeret, temel dini bilgiler, değerler ve mahremiyet eğitimini içinde barındıran okullar açıyor.

Okullar YKS'ye hazır!

Okullar sınava hazır

Haftasonu yaklaşık 2 milyon 500 bin öğrenci YKS sınavına girecek. Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi ise tedbirleri arttırdı. Öğrencilerin sınava gireceği sınıflar Battalgazi Belediyesi tarafından temizlenip dezenfekte ediliyor.

Yeni Malatyaspor zorlu virajda!

Yeni Malatyaspor kümede kalma mücadelesinde evinde Göztepe'yi ağırlıyor.

Kahveci'nin bayram mesajı!

Buruk bir bayram yaşıyoruz.

Güder'in bayram mesajı!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Çınar'ın bayram mesajı!

Yeni Malatyaspor'da koronavirüs şoku !

Yeni Malatyaspor'da yapılan ikinci koronavirüs testinde bir futbolcunun ve bir personelin testi pozitif çıktı.

Bülent Tüfenkci yeni yolu inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçiyle birlikte Alparslan Türkeş Bulvarı ile Gülümser Caddesinde incelemelerde bulundu.

İstiklal Marşını birlikte söylediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye’de saat: 21.00’de İstiklal Marşı okuma çağrısına uyan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve personelleri, Belediye önünde ellerinde Türk bayraklarıyla istiklal marşı okudu.

Rahmetle özlemle ve minnetle...

Malatya Haber Oku ailesi olarak 8. Cumhurbaşkanımız hemşehrimiz Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle Türkiye'ye yeni hedefler koyan Turgut Özal millet düşmanı bazı çevrelerce sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmasına rağmen Malatya'ya kazandırdığı sayısız eserlerle hemşehrilerinin kalbinde taht kurmuştur.

Su sayaçları okunmayacak

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğümüz, Koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında sayaç okuma işlemlerini geçici olarak durdurdu.

İlkokul inşaatı için imzalar atıldı

24 Derslikli Sümer İlkokulu inşaatı protokolü imzalandı.

Malatya'mızın geleneksel el sanatları

Malatya'mızın geleneksel el sanatlarını sizler için derleyip haberleştirdik.Keyifle okumanız temennisiyle...

Sağlık bilimleri fakültesi kuruluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak gerçekleşti. Ayrıca aynı kararla MTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluşu da gerçekleşti.

Uzaktan eğitim ne zamana kadar devam edecek?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun da önerisiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 Nisan'a kadar okulların tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi kararını aldıklarını bildirdi.

Yaşlı ve direnci zayıf 5 HASTAMIZI KAYBETTİK

Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca, korona virüs gelinen son durumu sosyal medya hesaplarından açıkladı.

Mehmetçikler için okullardan dualar yükseldi

Karabük Kayabaşı İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti.

Düşyeri, Da Vinci ile beraber dünyaya açılıyor

Türkiye'nin okul öncesi çocuklar için en büyük 'öğrence' markalarından Düşyeri, çocuklara yönelik bilim ve teknoloji odaklı yayınlarıyla dünyanın önde gelen TV kanallarından biri olan Da Vinci ile işbirliğine gitti.

'Okuyan, bilgiyle değer üreten nesiller için çalışıyoruz'

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı, büyük ilgi çekti. Yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, fuar ile binlerce kitabı ve çok sayıda yazarı okuyucuyla buluşturduklarını vurguladı.

Anne sütü IQ'yu yükseltiyor

Anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirmede bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Eser Akkuş, 'Anne sütü ile beslenen bebeklerin ortalama IQ seviyelerinin ve okul başarılarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu pek çok bilimsel çalışmada ortaya konulmuştur' dedi.

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak KapanacakAra Tatil Kaç Gün Olacak !

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak Kapanacak... Milyonlarca öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okullar ne zaman açılacak, 2020 ara tatil ne zaman başlayacak ve kaç gün olacak, okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

Okulda başarıyı getiren ders çalışma alışkanlıkları

Okulda öğrenilenlerin pekiştirilmesi, öğrenme sürecinin evde de devam etmesi için önem taşıyor. Uzman Klinik Psikolog Büşra Aparan Akın, başarıyı etkileyen faktörleri ve ailelere düşen görevleri anlattı.