Osmangüder Haberleri

Osmangüder Haberleri

Osman Güder halktan kopuk

24 Ocak depreminde etkilenen Battalgazi ilçesindeki depremzedelerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 'Battalgazi ilçesinde yüzlerce depremzede kışa çadır ve konteynırda girmeye hazırlanırken, belediye başkanı yapacağı villaların projesiyle uğraşıyor. Halktan kopukluk bu olsa gerek' dedi.

Güder Koronaya yakalandı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Bazı personellerimize test yaptırdık

Yeni tip korona virüs salgını karşısında tedbirlerini en üst sevide tutmaya çalıştığı belirtilen Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, risk altında bulunan personellerine tedbir amaçlı korona virüs testi yaptırdı. 

Battalgazi Kadın Kooperatifi Eğitim ve Üretim merkezi açıldı

Türkiye'nin ilk endüstriyel mutfağına sahip olduğu belirtilen Battalgazi'nin kalbi Kadın Kooperatifi Kafe-Marketinin Uygulamalı Eğitim ve Üretim merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Para vermem!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,katıldığı televizyon programında Adil Gevrek'in kulüp başkanlığına devam etmesi halinde Yeni Malatyaspor'a para vermeyeceğini söyledi.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu anısına kütüphane açıldı

Türkiye'de ilk koronavirüs teşhisini koyan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ve koronavirüs yüzünden hayata veda etti ve aramızdan ayrıldı. Taşcıoğlu'nun ismi Malatya'da bir kütüphanede yaşatılacak.

Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız

Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Battalgazi Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı esnaflarına ve vatandaşlara ücretsiz maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdi. 

Malatya'da da uygulanır mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla dikkat çeken ve bir o kadar destek bulan bir kampanya başlattı. İnternet üzerinden iftar satın alan vatandaşlarla ihtiyaç sahibi kişiler arasında iftarver.com adresi üzerinden bir köprü kurdu. Malatyalılar ise Ankaralılar tarafından ciddi anlamda destek bulan bu uygulamanın Malatya'da da Valiliğin koordinatörlüğünde Büyükşehir,Yeşilyurt ya da Battalgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesini bekliyor.