Türkiye Haberleri

Türkiye Haberleri

Yeni Malatyaspor tur atladı

Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur’unda Yeni Malatyaspor, sahasında Etimesgut Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek 5. tura yükseldi.

Ve festival iptal edildi!

"Cinsiyetsiz ilk ödül" ifadesiyle Türkiye gündemine oturan ve sosyal medyada çokca tartışılan Film Festivali iptal edildi.

Kupada eşleşmeler belli oldu

Türkiye Kupası'nda 4. Eleme Turu'nda Yeni Malatyaspor'un rakibi, Etimesgut oldu.

Acquah'tan Hamza Hocaya nispet

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Yeni Malatyaspor sahasında Artvin Hopaspor ile karşılaştı ve maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Türkiye'nin en önde gelen hastanesi Malatya'da

Malatya İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Onkoloji Hastanesi’nin hedefinin büyük olduğunu belirterek, “Karaciğer nakli alanında Türkiye ve Avrupa’da birinci, dünyada ikinci olan İnönü Üniversitesi’nin onkoloji alanında da aynı başarıyı yakalamayı hedefledik” dedi.

Yeşilyurt, 76 Belediye Başkanı'na ev sahipliği yapacak

Yeşilyurt Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Mayıs ayı 35.Olağan Meclis toplantısına ev sahipliği yapacak.

Bayraktar montu Malatyalılara kaptırdı

Teknofest 2020 organizasyonu bul yıl Gaziantep'te gerçekleştiriliyor. Çeşitli alanlarda yapılan yarışmalar ise nefes kesiyor. Malatya EBABİL İHA Takımı Sabit Kanat İHA Yarışması'nda Türkiye 1.si oldu.

Köye gidiyoruz yol yok, asfalt yok, su yok, kanalizasyon yok!

Hekimhan ziyaretinde iktidar ve muhalefet partileri ilçe başkanlarının karşıladığı Başkan Gürkan, “Bu buluşma, Türkiye fotoğrafıdır. Bu fotoğrafı çok önemsiyoruz” dedi.

Battalgazi Kadın Kooperatifi Eğitim ve Üretim merkezi açıldı

Türkiye'nin ilk endüstriyel mutfağına sahip olduğu belirtilen Battalgazi'nin kalbi Kadın Kooperatifi Kafe-Marketinin Uygulamalı Eğitim ve Üretim merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başkan Çınar ilk 10'da

Türkiye'de 30 büyükşehirde yapılan ankette Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçe belediyeleri arasında ilk 10'a girdi. Çınar, Doğu Anadolu Bölgesinde ise en iyi performans gösteren başkan oldu.

En fazla ihraç edilen ürün;kuru kayısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’nın 2020 Temmuz ayı ihracatının Haziran ayına göre yüzde 9,34 artışla 18 milyon 810 bin dolar olduğunu bildirdi. Başkan Sadıkoğlu, “Covid-19 salgını tüm dünyayı sarmışken, küresel ticaretin durduğu bir ortamda ihracat yapmak için çalışan, gecesini gündüzüne katan Malatyalı iş insanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Baruş kurban bağışında bulundu

Vali Baruş, Türkiye Diyanet Vakfının; “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürdüğü vekâletle kurban organizasyonu kapsamında kurban vekâletini, TDV Malatya Şubesine verdi.

Mutsuz şehir Malatya !

TÜİK, Türkiye'de şehirlerin mutluluk düzeyine ilişkin verileri yayınladı. Listenin zirvesinde Sinop yer alırken; Afyonkarahisar ve Bayburt zirveyi takip etti. Malatya ise listenin ilk 20'sinde yer alamadı...

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu anısına kütüphane açıldı

Türkiye'de ilk koronavirüs teşhisini koyan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ve koronavirüs yüzünden hayata veda etti ve aramızdan ayrıldı. Taşcıoğlu'nun ismi Malatya'da bir kütüphanede yaşatılacak.

Filyasyon nedir?

Corona virüsün hayatımıza girdiği andan itibaren bazı tıp terimleri sıkça kullanılmaya başlandı. Sıkça kullanılan terimler arasında yer alan Filyasyon terimi vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Filyasyon TDK'ya göre ne anlama geliyor, Türkiye'de filyasyon çalışmaları nasıl yürütülüyor?

İlk hasta taburcu oldu

Türkiye'de ilk olarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uygulanan Covid 19 salgınına karşı geliştirilen plazma tedavisiyle iyileşen ilk hasta taburcu edildi.

Yeni bir dönemdeyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmelerini ve Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu Twitter'dan paylaştı.

Kiraz:"Çağrımız yanıt buldu"

Koronavirüs salgınının Türkiye’ye giriş yapmasıyla beraber alınan önlemler kapsamında birçok işyeri kapatıldı. İşyeri sahipleri ve çalışanların zor durumda olduğunu, hiçbir gelir kaynaklarının bulunmadığını gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz bu kez esnafa müjdeli haber verdi.

İyi yoldayız! #EvdeKalMalatya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs ile ilgili son rakamları açıkladı.

İstiklal Marşını birlikte söylediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye’de saat: 21.00’de İstiklal Marşı okuma çağrısına uyan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve personelleri, Belediye önünde ellerinde Türk bayraklarıyla istiklal marşı okudu.

Yeni durum açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 977 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 127 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 86 bin 306, can kaybı 2 bin 17, iyileşen hasta sayısı 11 bin 976 oldu.

Büyükşehir çalışanından destek

Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanları "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destek verdi.

Minik Sude kumbarasını bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sloganıyla başlattığı ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na kumbarasındaki parasını bağışlayan 9 yaşındaki Sude Nur Avcı’yı evinde ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, küçük kızı tebrik etti.

Malatya'nın öz evlatlarını rahmet ve minnetle anıyorum!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 27. ve Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun vefatının 42. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rahmetle özlemle ve minnetle...

Malatya Haber Oku ailesi olarak 8. Cumhurbaşkanımız hemşehrimiz Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle Türkiye'ye yeni hedefler koyan Turgut Özal millet düşmanı bazı çevrelerce sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmasına rağmen Malatya'ya kazandırdığı sayısız eserlerle hemşehrilerinin kalbinde taht kurmuştur.

Sağlıktaki başarı hikâyesi asla sahte değildir, gerçektir

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, İyi Parti Grup Önerisi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi.

Bugünkü can kaybı 96

Türkiye'de ilk tedavi Malatya'da yapılacak

Kovid-19'a karşı 'İmmün Plazma' tedavisi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Belediyelere çok büyük görevler düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye, Allah'ın izniyle, bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek, inşallah aydınlık, müreffeh ve huzurlu günlere kısa sürece kavuşacaktır” dedi.