Sağlık

Sağlık Haberleri

Birçok mahallemizde pozitif vaka var!

Yaklaşık üç ay önce Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs kısa süre içinde bütün dünyaya yayıldı ve bütün toplumların hayatını değiştirdi.

Sağlık çalışanları için siperli maske üretimi yapılıyor

Yeşilyurt Kent Konseyi, halkın sağlığını korumak için canla başla çalışan sağlıkçıların yanı sıra belediye personellerinin kullanması amacıyla siperli maske üretimi yapıyor.

Plazma tedavisi sonuç vermeye başladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay korona hastalığına karşı plazma tedavisi ile ilgili umut verici bilgiler verdi.

Zabıtalardan örnek davranış!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri balık- sebze - meyve pazarındaki esnaflara ve alışveriş yapan vatandaşlara maske dağıtımında bulundular.

Malatya'da site içindeki oyun alanları yasak!

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karara göre, toplu konut, site ve apartman bahçelerinde sosyal mesafe kurallarına uyulacak.

Malatya Korona'da en çok artış olan illerden biri değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Koronavirüs haritasında Malatya'nın da aralarında bulunduğu 4 ili örnek gösterdi.Fakat bazı haber sitelerinde bu örnek yanlış yorumlandı.

Bugünkü can kaybı 107

Covid-19, Kızılay' a da soruldu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda koronavirüsle ilgili görüş bildirdi.

Toplam hasta sayısı ilk kez azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir ilki paylaştı: Koronavirüs'te Yoğun bakım hasta sayısı İLK KEZ azaldı

Bugünkü can kaybı 96

Bilim Kuruluna İnönü Üniversitesi'nden Üye

Koronavirüs salgınına karşı tedbir ve karar alma organı olarak oluşturulan bilim kuruluna İnönü Üniversite'nden Prof. Dr. Ali Özer görevlendirildi.

Türkiye'de ilk tedavi Malatya'da yapılacak

Kovid-19'a karşı 'İmmün Plazma' tedavisi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Koronavirüs 76 can daha aldı

Toplam 159 haber.