Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yeşilyurt dizi ile tanıtılıyor!

Çekimleri Yeşilyurt’ta devam eden ‘Gırift’ dizi ekibini Emanet Çarşısı-Doğal Ürünler Pazarında misafir eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Sinema ve dizi gibi sanatsal yapımlarla Yeşilyurt’umuzun sosyal ve kültürel zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırmaktayız.” diye konuştu.

Malatya'lı yazar Korona'ya yenik düştü!

Koronavirüs tedavisi gören Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç vefat etti. Geçtiğimiz günlerde oğlu Mehmet Hasan Kekeç, babası Ahmet Kekeç'in koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. Tedavi kapsamında yoğun bakıma alınan Ahmet Kekeç'in hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Yeşilyurt İzmir için yola çıkıyor

Yeşilyurt Belediyesi İzmir için yardım kampanyası başlattı.

Aşağışehir'de antika pazarı açıldı!

Antika severler ve koleksiyoncular için eski ürünlerin sergileneceği Antika Pazarı, Malatya’da ilk kez Battalgazi Belediyesi tarafından Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında açıldı.

Doğa tutkunları için önemli bir durak Levent Vadisi!

Anadolu'nun Büyük Kanyonu Levet Vadisi.

44 Yıl Hatır Kahve Konağı!

Malatya'da gezilecek yerler!

Malatya'da gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri sizler için derledik.

Görkemli 19 Mayıs töreni!

Yeşilyurt Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı koronavirüs önlemlerinin gölgesinde kutladı.

Vefa, sadece bir semt adı değil!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara evlerinde berber hizmeti sunulmaya başlandı.

Kanal D Ana Haber Malatyalı'ya emanet

Kanal D ekranlarında Ana Haber Spikerliği görevini yapan Buket Aydın istifa etti. Önceki gün gelen istifa kararı sonrası Kanal D 'nin yeni haber sunucusu belli oldu.

Şans Küpü'nü Semra Çınar sundu!

Yeşilyurt TV'de yayınlanan Şans Küpü programını Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın eşi Semra Çınar sundu.

Yalçınkaya'dan Çınar'a teşekkür!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya ile birlikte Çavuşoğlu Mahellesi'nde incelemelerde bulundu.

Osmanlının hayran olacağınız incelikleri

Osmanlı medeniyeti; altı asrı üç kıtada kucaklayan, akl-ı selim, kalb-i selim, zevk-i selim sacayağı üzerine oturmuş bir denge, giyim, kuşam, yeme, içme, aile, mahalle ve şehir hayatıyla, insana saygı medeniyetidir. Osmanlı’nın aile, mahalle ve şehir hayatı, hoş bir nostaljinin ötesinde, insana insan olmanın zevkini ve keyfini doyasıya yaşatan bir güzellikler hazinesidir. Osmanlı medeniyeti kelimeler üzerine bina etmemiş, güzellikler, hayatın bütün safhalarına işlenmiş ve yaşanmıştır.

Veren el,alan elden üstündür!

Osmanlı toplumundaki infak¸hayır ve yardımlaşma kültürünün dikkat çekici yansımalarından biri de “Zimem Defterleri”dir. Bu defterler¸ zengin ile fakir arasındaki sevgi¸ merhamet ve dayanışmanın sağlam köprülerindendi.

Bir tas çorba,bir somun ekmek

Toplam 34 haber.