4 Nisan kimin günü? Ağrı mı, Malatya mı?

4 Nisan Malatya'lılar günü sebebiyle birçok siyasi,STK başkanı ve Malatya'lılar sosyal medya'da çeşitli paylaşımlarda bulundular.Malatya'nın doğal güzelliklerinin yansıtıldığı fotoğraflar,kültür ve sanatına dair binlerce paylaşım yapıldı.Farklı bir paylaşım ise Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan geldi.

PAYLAŞ

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yaptığı açıklamada 4 Nisan'ın Ağrı'lılar günü olarak kutlanacağını ifade etti.

4 Nisan'ın tescilli Malatya'lılar günü olarak kutlandığını öğrenen Sayan bu kez Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Malatyalı'lar günü ile ilgili paylaşımına yorum yaparak Malatya'lıların kardeşi olmak istediğini belirtti.

Konu, sosyal medya üzerinden kayısı ve döner sözüyle  tatlıya bağlandı.

İkili arasındaki sosyal medya paylaşımları:

Öznur Çalık :

Benim Sevdamdır Malatyam

Medeniyetin beşiğidir Malatyam Battalgazi’nin ,Niyazi Mısri’nin, Fetih Gemuhluoğlu’nun.. Turgut Özal’ın,Hamido’nun, Recai Kutan’ın... Fahri Kayahan’nın,Kemal Sunal’ın,Kenan Işık’ın yetiştiği topraklardır Malatyam..

Savcı Sayan:

Sayın vekilim 04.04 Dünya Ağrılılar günü ile Aynı tarihte kutlanan Tescilli Malatyalılar günü çakışıyor.. İnşallah bizi dava etmezsiniz.. Sizin küçük kardeşiniz olmak istiyoruz, siz de bize abilik yapın kardeş şehirler olalım siz bize kayısı, biz de size döner gönderelim

Öznur Çalık:

Memnuniyetle @SavciSayan Başkanım.. Paylaşmaya en fazla ihtiyacımızın olduğu bugünlerde; Bizde MALATYA  olarak sırtımızı AĞRI  dağına yaslar, 4/ 4 2020 gününü ; Malatya-Ağrı kardeşlik günü ilan eder birlikte kutlarız inşallah.. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN