Anne sütü IQ'yu yükseltiyor

Anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirmede bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Eser Akkuş, 'Anne sütü ile beslenen bebeklerin ortalama IQ seviyelerinin ve okul başarılarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu pek çok bilimsel çalışmada ortaya konulmuştur' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Haber Oku - malatya haber oku

Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Eser Akkuş, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün faydaları hakkında bilgi verdi. Anne sütü ile beslenmenin çocukluk çağı kanser riskini yüzde 25 oranında azalttığını ifade eden Akkuş, anne sütü ile beslenme süresi arttıkça, kanser riskinin de orantılı olarak azalma gösterdiğini kaydetti. 'KAN BASINCINI DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ VARDIR'

Akkuş, 'Anne sütünde bulunan Alfa-laktalbumin, normalde hamileliğin son zamanlarında ve annenin süt verme döneminde üretilen bir proteindir. Oleik asit ya da Omega-9 adı verilen yağ asidinin tek başına kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Son yıllarda yapılan çalışmalarda Alfa-laktalbuminin oleik asit ile bir araya gelmesi sonucunda 'Hamlet' adı verilen yeni bir proteinin oluştuğu tespit edilmiştir. Bu kompleks yapının yaklaşık 40 farklı tipte tümör hücresine karşı savaş açarak öldürebildiği ve sağlıklı hücreleri ayırt edebilme yeteneğinin olduğu tespit edilmiştir' dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN