Bu sefer olacak gibi!

Kızılaya devredilen eski vagon fabrikasında çalışmalar devam ediyor.

PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Kızılay tarafından eski Vagon Fabrikası yerleşkesinde yapımına başlanan Afet Barınma Sistemleri işletmesinin inşaatını inceledi.

Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Umut Yalçın, Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu, Proje Müdürü Mehmet Kurnaz ve diğer yetkililerin katıldığı incelemede inşaat aşamasındaki Afet Barınma Sistemleri, eski Vagon Fabrikasının kullanım alanları ve daha sonra yapılması planlanan tekstil atölyesi hakkında Vali Baruş’a ayrıntılı brifing verildi.

Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Umut Yalçın ve Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu hızlı bir şekilde inşaatı tamamlayıp Afet Barınma Sistemlerini eylül sonu gibi bitirmeyi ve 2021 Ocak ayı gibi üretime başlayacaklarını, prefabrik yaşam konteynırlarının burada üretilip ihraç edileceğini söylediler. 37.500 metre kare kapalı alanda oluşturulacak işletme için yerel kaynaklar kullanıldığını belirten Yalçın ve Soylu; 300 ile 700 kişi arasında bir istihdama katkıda bulunacaklarını, Kızılay’a has Arge Merkezinin de burada olacağını kısa bir süre sonra Çadır tekstil işletmesinin de kurulacağını söylediler. Ayrıca desteklerinden ötürü Vali Aydın Baruş’a teşekkür ederek inşaat ile ilgili detaylı bilgiler verdiler.

Vali Aydın Baruş; “Bu önemli projenin hayata geçmesi ile önce Malatya’da daha sonra tüm Türkiye’de önemli bir atılım gerçekleşmiş olacak. Hem ekonomik hem de istihdam açısından önemli bir proje. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN