Malatya Korona'da en çok artış olan illerden biri değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Koronavirüs haritasında Malatya'nın da aralarında bulunduğu 4 ili örnek gösterdi.Fakat bazı haber sitelerinde bu örnek yanlış yorumlandı.

PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada,Koronavirüsle ilgili son durumu değerlendirdi.

Koca açıklamasında "Hastalık Amerika'da 10., İtalya'da 8. haftada, İspanya'da 9. haftada bir günde görülen en yüksek vakaya ulaştı. Türkiye'de ise 4. haftada ulaştı. Türkiye'de vaka artış hızı düşüşe geçti. Biz artık bu dönemde bir haftada görülen en yüksek vakaya ulaştık. Önümüzdeki dönemde pik ve plato dönemini bekliyoruz" dedi.

Koca, vaka sayılarının ve verilerin pek çok ülkede tartışma konusu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de salgında tespit edilen olay, sizin gözünüzün önündedir. Hatta diyebilirim ki tablonun olumsuz yönü tam, olumlu yönleri ise kısmen gözünüzün önündedir. Hastalık Amerika'da 11. haftada, İspanya'da 9. haftada, İtalya'da 8. haftada, Almanya ve Fransa'da 10. haftada, Çin'de 7. haftada, bir haftada görülen en çok vaka sayısına ulaşıldı. Türkiye'de ise hastalığın bir haftada en çok vaka sayısına ulaşması 4. haftada gerçekleşti. Yani, 4. haftada Türkiye'de vaka artış hızı düşüşe geçti."

Bakan Koca konuşmasının son bölümünde ise vakaların bulunduğu Türkiye haritasını açıkladı ve aralarında Malatya'nın da bulunduğu 4 ili, vaka sayısında en çok artışın olduğu il olarak değil,sadece örnek olarak gösterdi.

Malatya'nın da vaka haritasında örnek olarak gösterilmesi bazı haber sitelerinde bu illerin vaka sayısında en çok artış'ın olduğu iller olarak yansıtıldı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN