Maske dağıtımı törenle başladı!

PAYLAŞ

Bugün MASKİ elemanlarımız ile birlikte bizlere paydaş olarak gelen Sivil Toplum Kuruluşları ile Derneklerin Gençlik Kollarındaki arkadaşlarımız bizleri mutlu etmiştir. Bu Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik fotoğrafıdır.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya genelinde evlere maske dağıtımı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi.

 Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile Derneklerin Gençlik Kolları temsilcileri katıldı.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs ile ilgili almış olduğu tedbirlerin yanısıra acil ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkan vatandaşlara verilmek üzere ev ev maske dağıtımına başladı.

 Malatya maske üretim üssü konumunda

 Düzenlenen program sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın tekstil altyapısı bakımından oldukça güçlü olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile 2 Nisan tarihinde video konferans ile bir görüşme yaptık. Görüşme sonrasında Sayın Valimiz ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil sektörü temsilcileri ile görüşmeler yaparak Malatya’nın maske üretiminde merkez olması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın görüş ve taleplerini ilettik. Malatyalı müteşebbislerimiz bu doğrultuda hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar.

 Ayrıca yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık ve Ticaret Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk. Maske üretiminde Türkiye’nin lojistik üssü haline gelen Malatya’da günlük olarak 5 milyon maske üretilmekte. Bugünden itibaren Türkiye genelinde faaliyet gösteren Malatyalı müteşebbisler 400 üretim merkezinde 10 milyon maske üretim hedefini gerçekleştirecek. Üretilen bu maskelerle hem Türkiye’nin hem de ihtiyaç duyulursa dünyadaki mazlum milletlerin maske ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. 

 Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmış olduğum mektupta gerekli görüşmeleri yaparak, çalışmaları başlattığımızı belirttim. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri arayarak çalışmalarımızı yakinen takip ettiğini ve bizim şahsımızda Malatyalı hemşerilerimize selam ve teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca bu konuda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen müteşebbislerimizi kutladıklarını ifade etiler. Bizler de müteşebbislerimizi arayarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşekkürlerini ilettik.

 Türkiye’ye örnek olduk 

Malatya 81 il ile 30 büyükşehre rol model olacak çalışmalar gerçekleştirmekte. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bir Belediye evlere kendi elemanları ile maske dağıtımı yapacak. Bugün MASKİ elemanlarımız ile birlikte bizlere paydaş olarak gelen Sivil Toplum Kuruluşları ile Derneklerin Gençlik Kollarındaki arkadaşlarımız bizleri mutlu etmiştir. Bu Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik fotoğrafıdır. Bu fotoğraf Malatya’mıza ve Ülkemize hayırlı olsun.

 Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar birçok ile örnek olmuş durumda. Yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgi talebinde olan belediyelerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak maske üretimi yapan bir fabrikamız Belediyemize kumaş ihtiyacı tarafımızdan karşılanmak suretiyle de  maske ve tulum üretimi yapmakta.

 Bu konuda emek verecek olan MASKİ Sayaç Okuma Servisinde çalışan personellerimiz Malatya geneline maske dağıtımına başlayacaklar.

 Cenab-ı Allah’tan niyazımız odur ki, korona virüs salgınından biran evvel milletimizi ve insanlığı kurtarmasıdır” şeklinde konuştu.

 Koca: Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

 Büyükşehir Belediyesinin çok güzel bir hizmet yürüttüğünü belirten AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Bu güzel hizmetin Malatyalı hemşerilerimize sunulması, hemşerilerimizin maske ihtiyaçlarının karşılanması noktasında başta Büyükşehir Belediyemiz, Sayın Valimiz ile maske üretimi yapan tekstil sektörü temsilcilerine teşekkür ediyorum.

 Organizasyona destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarına, gençlere teşekkür ediyorum. Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Cenab-ı Allah inşallah kısa sürede bizi bu illetten kurtarsın” dedi.

 Sivil Toplum Kuruluşu ve Dernek Yetkililerinden Teşekkür

 Düzenlenen program sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından başlatılan bu organizasyonda yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Milli Türk Talebe Birliği, Tügva, Genç Önder İmam Hatipliler Derneği, Müsiad, Genç Birlik, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, Kızılay, Gençlik Eğitim Derneği, AK Parti Gençlik Kolları, Anadolu Selçuklu Ocaklarının yetkilileri, “Böyle bir organizasyona bizleri dâhil eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizlerde Belediye personelleri ile birlikte ev ev gezerek maske dağıtımına katkı sunacağız. Malatya evde kal biz size geliyoruz” şeklinde konuştular.

 1 milyon 500 bin maske dağıtılacak 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan maske dağıtımında 170 bin haneye 1 milyon 500 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN