Sorumluluk büyük,tedbirler çok basit

Malatya Sağlık il müdürü Prof.Dr.Recep Bentli bugün yaptığı açıklamayla sorumluluğun büyüklüğüne vurgu yaptı ve alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ

 Bentli yaptığı açıklamada; "Sorumluluk büyük, tedbirler çok basit,Lütfen 14 gün kuralına uyalım ve sağlık personellerimizin talimatları doğrultusunda hareket edelim" dedi.

Yaşanan pandemi süresince yurt dışından gelen ve kesin vaka ile yakın temaslı olan kişilerin, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde sağlık personeline yardımcı olmaları ve sağlık personelinin talimatları doğrultusunda hareket etmelerinin yaşamsal önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Recep Bentli, Bilim Kurulu tarafından Yakın Temaslı kişileri tanımlayan kriterleri ise şöyle sıraladı:

. Kesin veya olası bir vakaya damlacık enfeksiyonuna yönelik korunma önlemleri almadan doğrudan bakım sağlayan, COVID-19 ile enfekte sağlık çalışanları ile birlikte çalışan veya hasta ziyaretinde bulunma gibi sağlık merkezi ilişkili maruziyeti olan kişiler

. COVID-19 hastasıyla okul öncesinde ve okul çocuklarında aynı sınıfı paylaşan öğrenciler ve öğretmenler.

. COVID-19 hastasıyla yurtta veya otelde aynı odayı paylaşanlar.

. COVID-19 hastasıyla direkt temas eden (örn. el sıkışan) kişiler.

. COVID-19 hastasının salgıları (tükürük, balgam vb) ile korunmasız temas eden kişiler.

. COVID-19 hastasıyla 1 metreden daha yakın mesafede 15 dakikadan uzun süreyle yüz yüze kalan kişiler.

. COVID-19 hastasıyla aynı kapalı ortamda (hastane veya banka bekleme salonları, otobüs, servis vb ulaşım araçları) 1 metreden yakın ve 15 dakika veya daha uzun süre bir arada kalan kişiler.

. COVID-19 hastasıyla aynı uçakta seyahat eden yolculardan iki ön, iki arka ve iki yan koltukta oturan kişiler.

.COVID-19 hastasıyla aynı evde yaşayanlar.

. COVID-19 hastasıyla aynı ofiste çalışanlar.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN