İstanbul Haberleri

İstanbul Haberleri

AK Parti'de "Ezber bozan" atama!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığına Milli Görüş kökenli Osman Nuri Kabaktepe atandı.Son yıllarda halktan kopuk İl Başkanlığı atamaları sonrası Kabaktepe'nin atanması,parti tabanında memnuniyetle karşılandı ve AK Parti 2002 ruhuna dönüyor yorumlarını da beraberinde getirdi.

Veli Ağbaba'nın iddiası fesih getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da T3 Vakfı ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise iddiaları belgelerle yalanlayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmuştu. Ancak İmamoğlu sessizliğini korumuştu. Bunu üzerine Selçuk Bayraktar harekete geçti.

Ahlaksız iftiralara göz yummayacağız

Malatya CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden T3 Vakfına 41 Trilyon destek verildi iddiasına, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar twitter hesabından sert tepki gösterdi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

Tren yolcuları yolda kaldı

İstanbul-Uzunköprü seferini yapan yolcu treni, Muratlı'da raylardan kaynaklı sorunlar nedeniyle durduruldu. Seferlerin durması nedeniyle vatandaşlar Muratlı'dan gidecekleri yerlere otobüsler ile taşındı.

Polis ekiplerinden 'Yeditepe Huzur' uygulaması

İstanbul genelinde polis ekipleri tarafından 'Yeditepe Huzur' uygulaması yapıldı. Uygulamada polis köpeği ile araçlarda uyuşturucu madde araması yapıldı.

İstanbul Havalimanı'nda kütüphane projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İGA iş birliğiyle, aralarında yüzlerce Nobel ödüllü eserin de bulunduğu 2 bini aşkın yayına ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla hizmete açıldı.

2019 Kompozit Zirvesi İstanbul'da kapılarını açtı

Kompozit sanayine özgü üretim, işleme ve uygulama metodları başta olmak üzere tüm kompozit sektörünü kapsayan faaliyetlerin tanıtıldığı '2019 Kompozit Zirvesi' İstanbul'da başladı.

1,6 milyon dolarlık dev kolye

İstanbul'da kapılarını açan Mücevher Fuarı'nda dev bir kolye sergileniyor. 22 ayar altından yapılan 33 kilo ağırlığındaki dev kolye göz kamaştırıyor. Fuarda ayrıca 4 milyon liralık maske de dikkat çeken ürünler arasında bulunuyor.

Alüminyumun küresel oyuncuları İstanbul'da ağırlanıyor

Türkiye'de ve global alanda faaliyet gösteren alüminyum sektörünün önde gelen şirketlerinin yer aldığı ALUEXPO 2019 Fuarı kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var. İhracatta ulaşılan 3 milyar dolarlık hacim ise gelecek hedeflerimiz için çok önemli bir gelişmedir' dedi.

Red Bull Music Festival İstanbul'un açılış gecesine ünlülerden büyük ilgi

İstanbul'u 15 gün boyunca müzikle sarmaya hazırlanan Red Bull Music Festival İstanbul, önceki akşam açılışını gerçekleştirdi. Özenle hazırlanan ve şehrin ruhunu yansıtan program kapsamında; festivale aynı zamanda ev sahipliği yapacak olan Red Bull House of Music de kapılarını açtı. Açılış gecesine Itır Esen, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem gibi müzik ve sanat dünyasından isimler katılım gösterdi.

Ünlü piyanist Fazıl Say İKÜ'de sahne alıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi, yeni sanat yılının ilk konserinde dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ı konuk ediyor

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde tarihin kapıları yeniden ziyaretçilere açıldı

Osmanlı ve cumhuriyet döneminin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzelerinde tarihin kapıları yeniden ziyaretçilere açıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi 22. Akademik Yıl açılışını gerçekleştirdi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), 2019-2020 Akademik Yıl açılışını gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç, 'Üniversite olarak 22 yıldır eğitimci kimliğimizden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz' dedi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni akademik yıla merhaba dedi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2019-2020 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi.

Çöp dağları köpeklerin yuvası oldu

Milyonlarca İstanbullunun çöplerinin biriktirildiği çöp dağları köpeklerin yuvası haline geldi. Havadan görüntülenen alanda onlarca köpeğin başıboş bir şekilde çöplerin arasında koşturdukları ve çöp arabalarının etrafında dolaştıkları görülüyor.