Yüreklere su serpti

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Recep Bentli koronavirüse karşı en üst seviyede tedbir aldıklarını ifade ederek,sağlık personellerinin yönlendirmelerine uyulması konusunda hassasiyet beklediklerini söyledi.

PAYLAŞ

Koronavirüs'ün Türkiye'de görüldüğü ilk günden itibaren Sosyal medya hesabından yaptığı uyarı ve talimatlarla koronavirüs konusunda Malatyalılara bilgilendirmelerde bulunan Malatya Sağlık İl Müdürü Prof.Dr.Recep Bentli bugünlerde Sosyal medyada cereyan eden provakatif söylemlere ve görüntülere cevap niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu ve uyarılarına devam etti;

Koruma önlemlerini en üst seviyede alıyoruz

Umreden döndükten sonraki 14 gün içerisinde olası vakaları ve hasta vatandaşlarımızı hastanelerimize getirirken tedbirli olmak için en üst seviyede koruma önlemleri alıyoruz.Bundan sonra da sıklıkla karşılaşabileceğimiz bu durum için vatandaşlarımızın panik oluşturmamalarını rica ediyoruz.

14 gün karantina süresine uyalım

 "Umreden döndükten sonraki 14 gün içinde görülen Olası Vakaları ve hasta vatandaşlarımızı hastanelerimize getirirken; tedbirli olmak için en üst seviyede koruma önlemleri alıyoruz. Bundan sonra da sıklıkla karşılaşabileceğimiz bu durum için vatandaşlarımızın panik oluşturmamalarını rica ediyoruz.

İlimizde pozitif bir vaka tespit edilmemiştir

Konusunda uzman sağlık personelimiz, diğer vatandaşlarımızı korumak için ellerinden gelen gayreti göstermektedir. Vatandaşlarımızın panik oluşturmadan, sağlık personelimizin talimat ve yönlendirmelerine uymalarını istiyoruz. Şu ana kadar ilimizde Pozitif bir vaka tespit edilmemiştir. Pozitif vaka olması halinde açıklama yetkisi sadece Sayın Sağlık Bakanımızdadır. Süreç Sayın Bakanımızın bizzat takibinde olup, vatandaşlarımızın sağlığı için en üst koruma tedbirleri uygulanmaktadır.

Ağız Diş Sağlığı Eski Binası  karantina hastanesine dönüştürüldü

TOKİ bölgesinde bulunan Ağız ve Diş Hastanesi eski binasında 15 yataklı karantina hastanesi oluşturulmuştur. Burada yoğun bakım ihtiyacı olmayan, genel durumu iyi hastalar takip edilecektir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN