Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri

Hasan Yusuf Gökhan Kale'ye talip.

Eğitimci Hasan Yusuf Gökhan AK Parti'den Kale belediye başkanlığı için başvurusunu yaptı. Başvuru sonrası açıklamalarda bulundu.

Bağımlılar için rehabilitasyon merkezi.

AK Parti Malatya milletvekili Abdurrahman Babacan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine eklenecek yeni balıklarla ilgili açıklama yaptı l.

Malatya'da aşı yarın başlıyor!

Covid-19 aşısı Malatya'da da yarın başlıyor.Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdal Aktürk yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Eski sağlık çalışanı korona kurbanı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdal Aktürk; 'Hemşire Dilay Koçak’ı Covid-19 nedeniyle genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'

Hastanenin yoğun bakımında yangın çıktı

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'nde yangın çıktı.

Herkes cübbeli o takım elbiseli!

Malatya’nın Batı girişinde MTÜ Yeşilyurt-Beylerderesi yerleşkesinde ilk eğitim binasının hizmete girdiği törende Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri cübbeleriyle canlı yayına katıldı. Bütün hocaların cübbesiyle törende yer aldığı görülürken Rektör Aysun Bay Karabulut'un sağında takım elbiseyle törene katılan kişi ise merak konusu oldu.

Gençlik bizim için umut demektir

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren,EBA üzerinden öğrencilere bir mektup göndererek mutlu ve başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı emrine çekilen Ali Tatlı'nın yerine Battal Kanbay atandı.

Nezaket okulları açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi 4-6 yaş arası çocuklar için adabı muaşeret, temel dini bilgiler, değerler ve mahremiyet eğitimini içinde barındıran okullar açıyor.

Battalgazi Kadın Kooperatifi Eğitim ve Üretim merkezi açıldı

Türkiye'nin ilk endüstriyel mutfağına sahip olduğu belirtilen Battalgazi'nin kalbi Kadın Kooperatifi Kafe-Marketinin Uygulamalı Eğitim ve Üretim merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hastanelerde virüs yoğunluğu yaşanıyor

Sağlık İl Müdürü Recep Bentli; 'Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi polikliniğinde yaşanan hasta yoğunluğu nedeniyle Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi bünyesinde Pandemi polikliniği hizmet vermeye başlamıştır' dedi.

Günün en güzel haberi Malatya'dan... (video)

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu olan Down Sendromlu çocuk hasta ve 8 yaşındaki çocuk hasta alkışlarla taburcu oldu.

Sağlık çalışanları için siperli maske üretimi yapılıyor

Yeşilyurt Kent Konseyi, halkın sağlığını korumak için canla başla çalışan sağlıkçıların yanı sıra belediye personellerinin kullanması amacıyla siperli maske üretimi yapıyor.

BİLSEM'den polislere maske

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde üretilen 190 adet yüz siperliği Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İlkokul inşaatı için imzalar atıldı

24 Derslikli Sümer İlkokulu inşaatı protokolü imzalandı.

Uzaktan eğitim ne zamana kadar devam edecek?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun da önerisiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 Nisan'a kadar okulların tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi kararını aldıklarını bildirdi.

Tedbir tedirginlik olarak algılanmasın

Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Sonrasında ise Eğitim Araştırma Hastanesinde koronavirüse karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi aldı.

Bakan Akar, şehit ailelerine başsağlığı diledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek ve Balıkesir'de eğitim sırasında şehit düşen Ulaştırma Er Oğuzhan Er'in ailesine başsağlığı mesajı yayımladı.

Türkiye'de her yıl bin 200 bulut bilişim uzmanı yetiştirilecek

Amazon Web Services (AWS) ve BilgeAdam Akademi, Türkiye'de bulut teknolojileri alanında hızla artan insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl bin 200 kişiye sertifikalı eğitimler ve iş imknı sunacak.

İDDEF Burkina Faso'da 'Eğitim Müessesleri Müfredat Programı' düzenledi

İslam dünyasına daha verimli ve kaliteli bir İslami eğitim sunmak için çalışan İDDEF, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da 'eğitim atölyesi' çatısı altında 'Eğitim Müessesleri Müfredat Programı' düzenledi. İDDEF Burkina Faso Temsilcisi Ali Ghaname, Kur'an-ı Kerim ve şer'i ilimler tahsil edecek talebelerimiz için var olan uygulamaları ve yeni yöntemleri ele alarak titiz bir çalışmayla özel bir eğitim müfredat programı ortaya çıkardık dedi.

İbn Haldun Üniversitesi müfredat çalıştaylarının 7'ncisi gerçekleştirildi

İbn Haldun Üniversitesi, 'fikrî bağımsızlık' hedefi doğrultusunda, sosyal bilimlerde mevcut hakim paradigmaya mahkum olmamak adına yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İbn Haldun Üniversitesi Müfredat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, özgün ve evrensel nitelikte yeni bir müfredat ve eğitim programı geliştirmeye dönük çalışmalarına hız verdi.

ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi'nin yeni dönem kayıtları başladı

ING Türkiye'nin Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiği ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi'nin yeni dönem kayıtları başladı. Aile şirketlerinin üniversite mezunu yeni nesil üyelerine 'yönetici geliştirme' ve 'kurumsallaşma' eğitimi veren ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi'ne kayıt dönemi 22 Ekim'e kadar devam edecek.

2030 ve sonrası eğitim nasıl şekillenecek

Küresel İşletme ve Ekonomi Konferansı'nda (GLOBE 2019) konuşan Prof. Dr. Şirin Karadeniz, 2030 ve sonrasının öngörülen eğitim modelleri hakkında 'Üniversitelerin tüm eğitim formatı yavaş yavaş dönüşecek' dedi.

Doğuş Üniversitesi yeni akademik yıla "merhaba" dedi

Doğuş Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılışını büyük bir heyecanla gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ebru Ural, '22 yıldır seçkin akademik kadromuzla kaliteli eğitim vermeye ve donanımlı öğrenciler yetiştirmeye öncelik veriyoruz' dedi.

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak KapanacakAra Tatil Kaç Gün Olacak !

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak Kapanacak... Milyonlarca öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okullar ne zaman açılacak, 2020 ara tatil ne zaman başlayacak ve kaç gün olacak, okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

Ankara Kalkınma Ajansından Proje Hazırlama Eğitimleri

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi (PCM) verilecek. 3 Ekim'de başlayacak eğitimler 16 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek. Eğitimler için Ajansın internet sayfasından kayıt yapılması gerekiyor.

Öğrenciler Mars'ta hayatı hikayeleştirdi

Bilge Çocuk dergisinin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği Mars'ta Hayat Hikye Yarışması sonuçlandı. Binlerce öğrencinin kendi hikayeleriyle katıldığı yarışmada ilk 3'e giren öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verecek.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Osmaniye'de

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Osmaniye'de 'Tohumdan fidana, fidandan ağaca' projesi kapsamında öğrencilerle birlikte tohum ekti.

'Mutsuz çalışanlar kariyer atölyelerine yöneliyor'

İş dünyasına teknolojiyle büyüyen Y ve Z kuşaklarının dahil olması ile iş değiştirmeler arttığı gözleniyor. Sola Unitas Academy kurucularından Umut Kısa, teknoloji sayesinde bilgiye daha hızlı erişebilmek, kariyeri daha rahat değiştirebilmenin yolunu açtığını belirterek, Mutsuz çalışanlar kariyer atölyelerine yöneliyor. Bu noktada kariyer yönetimi ile ilgili atölye çalışmaları, seminerler, kurslar ve eğitimler yoğun ilgi görüyor dedi.

Türkiye'den Kanada'ya giden öğrenci sayısı yüzde 28 arttı

Türkiye, Kanada'ya eğitim için giden öğrenci sayısı 2019 yılında yüzde 28'lik bir artışla 5 bine yaklaştı.