Karar Haberleri

Karar Haberleri

Gürkan Yeni Dönemde yok!

AK Parti yeni dönemde bazı belediye başkanlarının tekrar aday gösterilmeyeceğine karar verdi.

Malatya'lı Ziraat Profesörü Gezer Deva Partisi MYK'da

Deva Partisi 1.olağan kongresinde Malatya'lı Ziraat Profesörü İbrahim Gezer Merkez Karar yönetim kurulunda yer aldı.

Sıkı denetimler başlıyor

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 03.11.2020 Salı günü aldığı kararlarda önümüzdeki 10 gün boyunca 10 ayrı konuda sıkı tedbirlerin uygulanacağı belirtildi.

Yeşilyurt Belediyesine ‘Kardeş Şehir’

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısında gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Saat kısıtlaması kaldırıldı

Malatya İl Hıfzısıhha lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmeler ile ilgili yeni kararlar aldı.

110 dönümlük alan riskli bölge ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Şehitfevzi Mahallesi'nde 110 dönüm alan riskli bölge ilan edildi.

Düğün salonları açılıyor

Düğünler 1 temmuz itibariyle tedbirler ile birlikte başlıyor. Malatya Valiliği İl Hıfzısıhha alınacak tedbirler ilgili kararları yayınladı.

Hafta sonu kısıtlı sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha hafta sonu yapılacak sınav nedeniyle kısıtlı sokağa çıkma yasağı ile ilgili bazı kararlar aldı.

Gösteri miting ve yürüyüşe izin yok !

Malatya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Saat 22.00'a kadar hizmet verilebilecek

Malatya İl Hıfzıssıhha yeni normalleşme adımları kapsamında bazı kararlar aldı.

Cemaat camisine kavuştu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla yaklaşık 2.5 aydır sessizliğe bürünen camiler, cemaatine kavuştu. Malatya'da ilk cuma namazı camilerin avlularında kılındı.

Kapalı cadde ve sokaklar açılıyor!

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bugün Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak alınan kararları açıkladı.

Kanal D Ana Haber Malatyalı'ya emanet

Kanal D ekranlarında Ana Haber Spikerliği görevini yapan Buket Aydın istifa etti. Önceki gün gelen istifa kararı sonrası Kanal D 'nin yeni haber sunucusu belli oldu.

Kısıtlamadan muaf olacaklar

Malatya İl Hıfzısıhha sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bazı kararlar aldı.

Kararlı mücadelemiz güvenliğiniz için

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor.

İl Hıfzısıhha kurulu kararları açıklandı

İl Hıfzısıhha kurulu kararları açıklandı.Sokağa çıkma yasağının ayrıntıları haberimizde...

Muhasebecilere yasak yok!

İl Hıfzısıhha kurulunun aldığı karara göre Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerinin 22.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 26.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasına karar verildi.

İki mahallede karantina!

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada"Pütürge ilçesi Poskıran Mahallesi Hacı Zerey Mezrası ile Pazarcık Mahallesi Gürsülan Mezrası'nda, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı alınmıştır" denildi.

Osman Güder kurallara dikkat çekti!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde kapatma kararının kaldırıldığı Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’ndaki esnafları ziyaret ederek, koruyucu maske dağıttı. Başkan Güder, “Dayanışma içinde olarak işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizdeki ortak payda insan sağlığıdır. Bu virüsü bizler hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Malatya'da site içindeki oyun alanları yasak!

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karara göre, toplu konut, site ve apartman bahçelerinde sosyal mesafe kurallarına uyulacak.

Süleyman Soylu istifa etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Soylu, sokağa çıkma yasağı kararının uygulanmasının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu belirterek, "Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı" ifadelerini kullandı.

Kapatmalara yenileri eklendi!

İl Hıfzıssıhha Kurulu bugünkü toplantısında Kasap Pazarı,Sebzeciler Pazarı,Balıkçılar Pazarı,Tavukçular Pazarı ve bazı sokakların kapatılmasına karar verdi.

Koronavirüs yeni tedbirleri açıklandı

İl Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs kampasımında alınacak yeni tedbirleri yaptığı görüşeme sonucunda karara bağladı.

Özel gereksinimli çocuklara yasak yok!

İl Hıfzısıhha kurulunun bugünkü toplantısında alınan karara göre 20 yaş altı özel gereksinimli çocuklara yasak kalktı,refakatçi eşliğinde dışarı çıkabilecekler.

Bilim Kuruluna İnönü Üniversitesi'nden Üye

Koronavirüs salgınına karşı tedbir ve karar alma organı olarak oluşturulan bilim kuruluna İnönü Üniversite'nden Prof. Dr. Ali Özer görevlendirildi.

Koronavirüs salgınının üstesinden gelecek imkân, moral ve kararlılığa sahibiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada, “Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkâna değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahibiz. Karamsarlığa da rehavete de kapılmadan her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi adım adım alıyor, hayata geçiyoruz” dedi.

20 yaş altı kimler sokağa çıkabilir?

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada:"İl Hıfzıssıhha Kurulu 05.04.2020 Pazar günü Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır" denildi.

Belediyelere çok büyük görevler düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye, Allah'ın izniyle, bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek, inşallah aydınlık, müreffeh ve huzurlu günlere kısa sürece kavuşacaktır” dedi.

Caddeler araç trafiğine kapatıldı

Malatya İl Hıfzıssıhha kurul kararı açıklandı.